Værd at vide om adoption

hjerteOm året finder der ca. 500 til 600 adoptioner sted. Langt de fleste af disse er adoption af udenlandske børn, især fra lande som Korea, Indien, Østeuropa og Sydeuropa. Ca.30 danske børn bliver hvert år adopteret.

Når man adopterer et barn får man et adoptionstilskud fra staten. Dette tilskud er et engangsbeløb, som skal bruges i forbindelse med de omkostninger man har ved en adoption. Tilskudet gives dog ikke, hvis det er et barn fra familien man ønsker at adoptere eller hvis man ønsker at adoptere sin kærestes barn, stedbarn.

Når man adopterer  har man ret til orlov. (op til barnet er 9år) Her gælder de samme regler som ved almindelig barsel.

Både enlige og par kan godkendes som adoptivforældre. Ved enlige kigger amtet på bestemte kvalifikationer, som denne skal besidde for at kunne godkendes til adoption.  Betingelser for at blive godkendt, kan du læse om i artiklen “Betingelser for at I kan blive godkendt som adoptivforældrer”.

Adoptivbarnet får normalt sine nye forældres(adoptanternes) efternavn. Adoptivforældrene har nu værgemålet og forældremyndigheden over barnet, dvs. at barnet er stillet som var det adoptivforældrenes biologiske barn. Dette betyder derfor, at barnet kan arve af forældrene og familiens slægt.

Hvis man ønsker at adoptere et barn skal man henvende sig til socialforvaltningen i det amt man er bosat i. Hvis ma har mange spørgsmål omkring adoption osv. kan man henvende sig til  foeningen Adoption og samfund, og de kan hjælpe med at besvare spørgsmål inden man går videre med forløbet og kontakter forvaltningen.

Undersøgelser har vist, at det er bedst at barnet kender sandheden omkring det, at det er adopteret. Barnets fortid spiller en væsentlig rolle for barnet nutid i den “nye” familie, og derfor bør emnet adoption ikke være en hemmelighed og noget man ikke snakker om i familien. I perioder af barnets liv, vil det måske have brug for at snakke om det, og barnet har måske en masse spørgsmål det gerne vil have besvaret. Det er vigtigt at man her er åben, og forstår at barnet har brug for at få svar. Barnets liv starter ikke bare den dag barnet træder ind i sin nye familie, barnet har en “bagage”/fortid med, som det formentlig, når det bliver ældre, vil stille en masse spørgsmål til.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>