Aktiviteter med spædbørn

Hvad kan jeg lave af aktiviteter med mit spædbarn, og hvilke kvaliteter har de?

Selvom dit barn kun er en uge gammel eller mere, kan du allerede lave aktiviteter med det.  Nedenfor kommer jeg ind omkring nogle af de aktiviteter du kan lave med dit barn fra det er spæd og op efter.

1. Det er meget vigtigt, at dit barn, HVER DAG- OG MEGET GERNE FLERE GANGE, kommer om og ligger på maven.  Barnet har godt af at vænne sig til at ligge på maven.  Når barnet ligger på maven vil det forsøge at løfte hovedet, derved styrker det musklerne, hvilket er vigtigt for at barnet kan lære at holde sit hoved selv. Det afhjælper også, at barnet ikke får fladt barghoved. 

2. Du kan prøve at få dit barn til at efterabe dig, det kræver tålmodighed. Du kan prøve og række tunge til dit barn, og måske vil det prøve at efterabe dig.

3. Mange børn kan rigtig godt lide, at ligge uden så meget tøj på.  Når dit barn skal pusles kan du vente med at give det ble på, og lad det få luft. På puslehynden har du alletiders mulighed for tæt kontakt med dit barn. Snak til det, og lav evt. nogle gymnastilbevægelser med det- du kan massere dit barn mave, fødder osv, cykle med arme og ben osv.  Mange børn kan rigtig godt lide bare at ligge og få lov til at sparke ud i luften og strække sig.

4. Da dit barn lå inde i din mave, var det vant til at du bevægede dig.  Dette kan barnet genkende, og derfor er det rigtigt godt at danse lidt rundt med det og evt synge eller sætte lidt musik på. Dette kan også ofte hjælpe, hvis dit barn er lidt urolig.

5. Øjenkontakt.  Placer dit barn, så du selv kan være tæt på det. Evt på puslehynden, bordet osv.  Se dit barn i øjnene, og prøv derefter at bevæge dit lidt  fra den ene side til den anden side. Gør det langsomt, så dit barn har mulighed for at følge dig med dets blik.

6. Lav maverulninger med dit barn på knæene.  Super god og sjov måde at være sammen med dit barn på, samtidig med at du kan træne dine maemuskler. Dit barn skal ikke være mange uger for at kunne være med til dette. Jeg selv startede med det da min datter var 7 uger gammel. Det er en øvelse man kan bruge også når dit barn bliver ældre.  Super måde at få øjenkontakt på.

7. Snak til og med dit barn. Måske bare små lyde, ligesom barnet selv bruger. Du vil opleve, at dit barn måske kommer med en masse sjove og rigtig søde lyde.  Når du har dit barn i bad, pusler det osv, så snak til dit barn. Foræl det hvad i laver, om det er sjovt osv. Du vil opleve at der kan komme rigtig mange sjove samtaler ud af det:-)

7. Knibeøvelser er vigtige  efter en fødsel. Læg dit barn tæt på dig,  læg dig evt.  ned på legetæppet til det, så det kan høre og fornemme at du er der.  En super god måde at være sammme med dit barn på, og du har mulighed for selv at få strammet lidt op.

Author: admin

Share This Post On

1 Comment

  1. Rigtig god artikel, tak.

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>