Ammestillinger

Ammestillinger

De første måneder efter du har fået barn bruger du dagligt mange timer  på at amme dit lille barn.  Derfor er det vigtigt, at du finder nogle ammestillinger som passer dig godt, giver din ryg og arme god støtte, så du ikke spænder i kroppen og som er behagelig for dig. Rigtig mange sidder ned og amme, f.eks. i en lænestol, sofaen, elevationssengen osv. men du kan også ligge ned og amme dit barn. Det er vigtigt du slapper af når der skal ammes, og at du føler dig fri til at kunne bevæge arme og hænder. Brug gerne puder, tæppe eller andet for at sidde behageligt, så du ikke spænder i kroppen.

Kroppen har brug for hvile efter en fødsel, og mange som er blevet syet har brug for aflastning, og her kan det være en god ide at lære at ligge ned og amme dit barn. Dette kan også være gavnligt når du ammer om natten og gerne vil hvile imens.

Hvis du er førstegangsfødende kan det være en god ide at få hjælp/ideer til, hvilke ammestillinger der er, og hvilke der passer til netop dig og dit barn. Personalet kan guide dig, og vise dig forskellige stillinger, som du kan prøve det af.

Når dit barn skal ammes handler det om at barnet lægges  helt tæt ind mod din krop. Barnets mave skal ligge med front mod dit bryst, derved skal det ikke dreje hovedet for at få fat om dit bryst. Barnets hoved skal endvidere lægges lidt tilbage.

Det kan være en god ide at skifte ammestilling, da  barnet vil suge mælken ud af forskellige områder af brystet i de forskellige ammestilliger. Uanset ammestillingen,  vil dit barn altid skulle have fat på dit bryst på den samme måde. Der hvor barnet har sin hage, vil det automatisk arbejde mest effektivt, og derved får det suget mælken ud på bedst mulig måde af den del af brystet.

Det er en god ide, hvis du skifter mellem de forskellige stillinger, fordi dit barn ofte vil suge mælk ud af forskellige områder af brystet i de forskellige stillinger. Der hvor dit barn har sin hage, vil det arbejde mest effektivt og får på den måde suget mælken bedst ud af den del af brystet. Men uanset hvilken ammestilling du vælger, vil dit barn altid skulle have fat og sutte på dit bryst på præcis den samme måde

Et lille tip: :-)

Når du ammer  udskilles hormonet oxytocin, hvilket fremmer din tørst. Derfor er det en god ide at have et glas vad stående indenfor rækkevidde når du skal amme, så du ikke skal afbryde amningen for at hente noget, hvis tørsten skulle melde sig :-)

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>