Baby i sommervarmen

Baby i sommervarmen- hvordan klæder man sin baby rigtigt på i varmen??

Mange kan let blive bekymret for det lille barn, når sommeren står for døren og varmegraderne stiger. Hvordan sikrer man, at det lille barn er tilpas i varmen, ikke fryser, sveder, koger, men bare er tilpas? Disse spørgsmål stiller mange forældre sig, når man står med et lille barn i sommervarmen.

Jeg tror langt de fleste forældre kan nikke genkendende til at have pakket den lille baby ned i barnevognen for senere at tage barnet op fuldstændig våd og svedig. Det kan være utrolig svært at finde ud af hvad tøj baby skal have på og ikke på i sommervarmen.

Tjek barnets kropstemperatur i nakken:

Et gammelt trick, som du altid kan bruge på dit barn, når du ønsker at mærke om barnet har det for varmt er, at mærke efter i barnets nakke.  Grunden til, at du kan mærke i barnets nakke og lade dette vejlede dig er, at nakken har den temperatur som kroppen har. Når barnet er lille(0-6måneder) kan det nemt have kolde hænder og fødder, dette fordi de ikke er så gode til at regulere deres temperatur når de er så små. Det vil sige, at barnet godt kan have kolde fødder selvom der er 25 grader udenfor. Mærk derfor altid i nakken, for at få en bedre fornemmelse for, hvordan barnet har det i forhold til varmen.

Husk altid på, at det selvfølgelig er vigtigt at den lille baby ikke har det for varmt, men det er også vigtigt at barnet ikke fryser, da barnet derved skal bruge alt for meget energi på at varme kroppen op.

Børn er forskellige:

Børn er forskellige, også når det handler om varme. Min ældste datter på 2 1/2 år, har altid været en lille frossenpind, hvor lillesøster er en meget varmere pige, som ikke behøver nær så meget tøj på. Kig altid på på det enkelte barn og ager ud fra denne.

Når baby ligger udenfor i barnevognen:

- Barnevognen bør altid stå i skyggen, aldrig direkte sol, da barnevognen nemt kan bliver overophedet.

- Når barnet sover, er dets kropstemperatur lavere end når barnet er vågent og aktiv. Det betyder at det lille barn har brug for flere klæder på sig når det sover.

- Nogle dage kan du måske nøjes med at lægge en lille sommerdyne over baby, andre dage en almindelig dyne, lille tæppe, stofble, dynebetræk m.m. Det er meget forskelligt, vejret afhængigt, hvad der skal over baby.

Hvad tøj skal baby have på i sommervarmen:

Snakker vi en helt lille nyfødt på 1-2 måneder, er det en god ide at barnet altid har noget på kroppen udover en ble. Både fordi det får barnet til at føle sig tryg og omgrænset, men også fordi et så lille barn har svært ved at regulere på kropsvarmen- både varme og kulde. En løs tynd bomuldsbody, bomuldshat og f.eks. tynde bomuldsbukser. En lidt større baby kan godt undvære noget at tøjet, men det kan være en god ide at lægge noget over barnet, f.eks. stofble, da det omgrænser barnet og barnet føler sig tryg. Ta’ altid bestik at vejret og barnet, og prøv ud fra dette at klæde barnet bedst muligt af og på.

 

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>