Massage for spædbørn og børn

Massage For spædbørn og børn 
  af: Sharon Hopkins 
  
baby massageMassage gør gavn for forskellige aldersgrupper . Berøring er ligeså vigtigt for alle spædbørn og børn som at spise og sove. Massage indebærer kærlige, blideberøringer  af en forælder eller anden på forskellige dele af barnets krop,  gerne ansigt, hoved, arme, skuldre, nakke, hænder, ryg, ben og fødder.

Brugen af olie på kroppen af din kostbare lille baby kan bruges til lindring, afslapning og genopbygnig og giver samtidig et stærkt og tæt bånd, som skaber tryghed og tillid.

Tidlig spædbarns massage styrker udviklingen af nervesystemet og stimulerer alle andre systemer i kroppen. Det forbedrer cirkulation, respiration, hjælper på fordøjelsen og letter fjernelse af affald fra kroppen. Det gør også, at dit barn er mindre tilbøjelige til at få luft i maven og kolik lidelser. Massage af børn i sin voksende år forbereder kroppen på at skulle  sidde, stå og gå.

Massage er en vidunderlig stressfjerner for børn, der er udsat for alle former for stress. Ligesom når et barn skal starte i en ny skole i et nyt område, sundhed, skænderier blandt forældre, eksamener eller gruppepres mv. kan medføre følelsesmæssige, fysiske og psykiske belastninger. Massage mindsker stress hormoner og helbreder kroppen.

Hvert barn reagerer forskelligt på massage. Nogle kan krympe, græde, eller måske bare være mere afslappet og rolig og også falde i søvn.

Der er ingen fast tid til massage dit barn. Find en tid, der egner sig til dig og din baby. Nogle kan godt lide at gøre det om formiddagen efter morgenmaden, nogle  om eftermiddagen før eller efter de skal sove. Massage før sengetid kan få en misfornøjet baby til at sove.  Efterfølg massagen med et varmt bad. 

Når du giver massage,  skal du sidde lige enten på gulvet eller på sengen eller stå foran bordet. Rummet skal været varmt nok, så din lille baby ikke fryser når det ligger uden tøj. Det sted, hvor du masserer din baby bør være stille og væk fra alle distraktioner af enhver slags.

Læg dit barn på en blød overflade, gerne bløde håndklæder så det ikke  kan skade sig selv, når det bevæger sig. Ha  håndklæder, vaskeklude, rene bleer og babytøj parat til brug efter massage.

Olier er gode til at smørre og massere med,  det hjælper din hånd til at glide problemfrit over dit barns bløde og temmelig sarte hud. Små babyer har en vane med at sætte deres hånd og fingre i munden hele tiden, så det er ideelt at bruge olie, der er af god kvalitet. Brug koldt pressede (olier udvundet ved hjælp af tryk) eller unscented olier. Alternativt kan du bruge baby olie produceret af mange selskaber, der specialiserer sig i baby produkter. Drue froeolier har nice tekstur, abrikos og mandel olier er smidige og let og nemt absorberbar i kroppen. Du kan massere din baby om sommeren med kokosolie og med sennepsolie om vinteren.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>