Tilskud til Modermælkserstatning – Nutramigen (Grøn recept)

Posted on jan 19 2011 - 10:58am by admin

Få tilskud til Nutramigen

Har dit barn behov for special modermælkserstatning, så er det muligt at få tilskud til dette. Denne allergivenlige modermælkserstatning købes på apoteket og er noget dyrere end den almindelige modermælkserstatning, som du kan købe i det lokale supermarked. Nutramigen koster på apoteket 210kr, hvor den almindelige Allomin koster ca. 75kr.

Grøn recept:

Du skal igennem egen læge for at få en grøn recept til dit barn. Der skal være en reel grund til at dit barn skal have special modermælkserstatning, for at du kan få tilskud. Hvis barnet f.eks. har søskende som har mælkeallergi, kan du få tilskud, da det lille barn skal have denne modermælkserstatningen for at forebygge, at det også får mælkeallergi.

Ved en grøn recept får du 60% tilskud, så er det Nutramigen du køber,  koster det nu kun 85kr.

5 Comments so far. Feel free to join this conversation.

 1. Dorthe 16. december 2011 at 13:27 -

  Det er fuldstændig grotesk, at det skal være så dyrt. Har man ikke mulighed for en grøn recept, så er det da ikke alle som har råd til at købe dette. Det virker bare så forkert, at det skal koste så meget.. Vi brugte det også selv de første 6 måneder til vores søn pga. meget allergi i den nærmeste familie.

 2. Mette Marie 27. februar 2012 at 10:00 -

  Hvor er det bare urimeligt, at det skal koste så meget at købe dette allergivenlige. Hvis man ikke kan få tilskud til det, er der da ingen der har råd til det. Bare lige et lille surt opstød herfra:) Fra en snart kommende mor til et barn som formentlig også skal have dette:(

 3. j thorgersen 16. maj 2013 at 12:26 -

  En lille korrektion.
  Tilskud via ‘grøn recept’ kan kun ydes hvis formålet er behandling af mælkeallergi.
  Hvis formålet er forebyggelse, kan man i stedet søge kommunen om hjælp til merudgift jfr. serviceloven.

 4. admin 11. august 2013 at 16:29 -

  Hej J Thorgersen

  Tak for dit indlæg.

  Vi har en datter som har haft mælkeallergi, og da vi fik lillesøster fik vi en grøn recept til hende, for at forebygge mælkeallergi hos hende.
  Ved ikke om det kan være forskelligt fra kommune til kommune, men vi fik en, ellers havde det da også næsten været for dyrt at give hende.

 5. Joan 31. januar 2015 at 11:29 -

  Da jeg skulle bruge Nutramigen til min datter i 2012, fik jeg den grønne recept af egen læge.
  Hun har ikke mælkeallergi.
  Vi fik den grønne recept på baggrund af at både min mand og jeg har græspollen-allergi.

Leave A Response