Vuggedød

barn der sover på ryggen

barn der sover på ryggen

Få børn dør hvert år, inden de fylder 1 år, uden man ved hvorfor.  Børnene har ikke været udsat for vold eller haft anden sygdom eller skader,  dvs. at der ikke er en egentlig årsag. Man kalder dette uvendtet spædbarnsdød eller vuggedød, som flere nok har hørt om.

Siden 1991 er antallet af børn som lider af vuggedød heldigvis faldet.  Der er 3 råd til, hvordan du kan mindske risikoen for vuggedød:

1. Dit barn skal altid sove på ryggen. Man har fundet ud af at der er større chance for vuggedød når barnet sover på maven eller siden. 

2. Dit barn skal ikke have det for varmt når det sover.  Derfor skal dit barn sove i et køligt rum uden træk. Du kan altid prøve og mærke dit barn i nakken om det har det for varmt, barnet må ikke være svedigt. 

3. Udsæt ikke dit nyfødte barn for tobaksrøg efter fødslen og ryg ikke under din graviditet. Der er større risiko, hvis du ikke tænker over dette.

 

kilde: sundhedsstyrrelsen (pjece fra 2006)

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>