Pottetræning for begyndere

pottePottetræning er først aktuelt når dit barn er omkring 2 år, da barnet skal være klar til det og selv vise interesse for potten.  Når barnet er imellem 1 1/2 år og 3 år gammel lærer bliver barnet mere bevidst om at tisse og lave stort, samt det at kunne holde sig. 

Det er vigtigt at man ikke påbegynder pottetræningen før barnet er modent til det. Herunder er tegnene på at dit barn er klar til at lære at gå på potten:

- barnet viser selv interesse for at tisse og lave stort. (mange lader evt. barnet gå unden bukser)

-  barnet viser tegn på at det skal tisse eller lave stort.

- barnet har tør ble i længere tid. Dette kan betyde at blæren og barnet er klar til at kunne holde på urinen.

Mange børn bliver blefrie sommeren efter de er fyldt 2 år gammel, da barnet om sommeren kan løbe rundt uden så meget tøj på, og derfor bliver mere bevidst om sine naturlige funktioner omkring det at tisse og lave stort.

Når barnet er begyndt at bruge potten, bør du rose dit barn, men du skal passe på med at rose for meget, da det kan have den modsatte effekt. 

Hvis barnet er begyndt på potten, men bliver træt af det, skal du ikke presse barnet til at skulle gå på potten. Her bør du sætte potten væk for en lille periode og derefter introducere den for barnet igen.

Det er vigtigt ikke hele tiden at fokusere på om barnet er renlig eller ej. Hvis du gør dette, vil barnet kunne mærke det og måske føle det som et stort pres.  Måske vil det nægte overhovedet at sidde på potten.  Lægger man et for stort pres på barnet kan det blive meget ubehageligt for barnet og det vil måske opleve følelsen af kaos omkring sig.

Når barnet har lavet stort i potten, er det ikke nødvendigvis en god ide at skylle det ud i toilettet mens barnet ser på det. Hvis barnet ikke er så gammel, er det ikke sikkert at det forstår, havd der sker med afføringen når det bliver skyllet ned i toilettet. Derfor kan det væe en ide at vente med at skylle afføringen ud til når barnet ikke kan se det.

Nogle børn bliver renlige, for måske senere at skulle bruge ble for en peride. Der kan være forskellige årsager til dette, bl.a. hvis barnet har fået mindre søskende, dette kan godt indvirke på barnets renlighed. Hvis man er igang med at flytte eller der sker andre store omvæltninger for barnet,  kan det for nogle betyde, at de skal bruge ble igen. Dette betyder ikke at der er noget i vejen med barnet eller at det ikke bliver renlig igen. Barnet skal have den tid det har brug for, pg så skal renligheden nok komme igen:-)

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>