Sådan beregner du selv din termin og cyklus

test

Kunne du tænke sig at beregne din termin og cyklus så er denne lille artikel med indofrmation omkring dette lige noget for dig.  Man siger, at en kvinde på 20 år har ca 35% chance for at blive gravid pr. cyklus, en kvinde på 25 år ca 25% chance og en 30 årig har ca 17% chance for at blive gravid pr. cyklus. Overordnet siger man at ca. halvdelen af danske kvinder bliver gravide efter de har prøvet at blive gravide i 3 måneder og efter et år er graviditetsprocenten oppe på ca. 85 procent.

I alt varer en graviditet 280 dage = 40 uger og dette beregnes fra din sidste menstruations første dag. Længt de færreste føder dog på den fastsatte terminsdato. Derfor kan du se terminsdatoen som en vejledende dato, og så vil du føde lige omkring denne dato.  Din terminsdato kan ændre sig fra du er ved læge første gang og når du bliver scannet. Når du bliver scannet og barnet bliver målt kan de ændre din terminsdato. 

Sådan beregner du:

Beregningen er lavet ud fra, at du har 28 dage imellem din menstruationer. Hvis du f.eks. har 30 dage skal du lægge differencen til(dvs. 2 dage). Har du i modsætningen kun 25 dage mellem dine menstruationer skal du trække differencen fra ( 28-25 = 3. Dvs. at du skal trække 3 fra)

1. Først skal du bruge din menstruations første dag. (f.eks. 5 februar)

2. Så skal du lægge 9 måneder til d. 5 februar og lægge 7 dage oveni.  (5 februar + 9mdr = 5 november +  de 7 dage = 13 november)

Author: admin

Share This Post On

1 Comment

  1. Jeg er i dag i 10 +3 og venter vores 3 barn. Vi har 2 dejlige piger i forvejen og glæder os til at se om det er en lillebror eller lillesøster pigerne skal have.
    Vi har endnu ikke fortalt nogen, at vi venter os. Denne gang vil vi venter til uge 12, efter svanning, så vi ved at alt er som det skal være.
    Har blødt en smule i 2 omgange, og 1 gang blev jeg scannet, det er ca 3 uger siden, og der var fint hjerteblink. Er bare noget mere nervøs denne gang, så kan næsten ikke vente til den 26 feb. hvor jeg skal scannes :-)

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>