Sex når du er gravid

Sex når du er gravid

 

 

 

 

forholdEn graviditet påvirker dig både fysisk men også psykisk, og i takt med at kroppen forandrer sig og tankerne bliver ledt hen mod den kommende baby, så er det vigtigt, at man husker at være intim med sin partner.

Nogle tror, at det decideret er eller kan være skadeligt for det ufødte barn at dyrke sex under graviditeten, men det er det ikke. Sex skader ikke det ufødte barn, så lad bare legengymnastikken vare ved under graviditeten. Du kan dyrke så meget sex du/I vil under hele din graviditet, det eneste I skla være opmærksomme på er, om samlejet fremkalder plukveer eller blødninger, da skal du kontakte læge eller jordmoder.

Kroppen fornandrer sig under en graviditet og træthed og humørsvingninger er også noget som hører med til det at være gravid. Nogle oplever en større sex lyst under graviditeten, mens andre oplever at den er nedsat. Det varierer meget fra kvinde til kvinde, og samtidig kan det variere meget i graviditeten også. I nogle perioder er sexlysten der måske bare slet ikke, mens du andre gange har vildt meget lyst til sex med din partner. Bare rolig, det er helt normalt at have det sådan.

Det er ikke altid så vigtigt, at det bliver reel sex, det handler mere om at bevare intimiteten med sin partner, og dette kan gøres ved at kysse, nusse, kærtegne, holde i hånd mm. Det er vigtigt at beholde det tætte forhold/samvær til hinanden, da dette kan være med til at gøre det lettere for Jer, når I skal igang med sex igen efter du har født.

I din graviditet vil du måske opleve at lyst og energi ikke altid hænger sammen. Efter uge 12 er der mange, der får en øget sexlyst pga. de mange hormonelle forandringer i kroppen( kønsorganerne og brysterne- man har lettere ved at blive ophidset), men selvom lysten er der, er det ikke altid at energien følger med.

Des længere du kommer frem i graviditeten bliver maven selvfølgelig større og større, og nogle vil opleve, at dette kan være med til, at lysten bliver mindre, fordi man synes maven er i vejen og man tænker så meget over, at baby snart skal ud mm..

Lyt til dig selv og din krop, og vær’ åben overfor hinanden i parforholdet. Afstem Jeres forventninger til hinanden og vær’ ærlige omkring det.

Husk på, at lagengymnastik ikke er skadeligt for dit lille barn :-)

Author: admin

Share This Post On

1 Comment

  1. Jeg er nok en af de kvinder, som mistede stort set hele min sexlyst da jeg kom i uge 32 og fremad. Min krop var stor og fyldt med vand, så jeg følte mig ærlig talt ikke så sexet. Vi fik heldigvis en god snak om det hjemme, og jeg har heldigvis en dejlig forstående mand, som ikke tog det personligt, og det var dejligt, for det havde jo egentlig ikke noget med ham at gøre, men kun med mig selv og hvordan jeg så mig selv.
    Vi fik heldigvis gang i lagengymnastikken igen efter et par uger efter fødslen, og alt kører i dag som det skal:)

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>