Diætvejledning

Diætvejledning

 

 

 

kostpyramide

 

Når dit barn får konstateret en fødevareallergi, og I nu skal få en hverdag til at fungere, hvor I f.eks. skal udelukke alle mad produkter med mælk, er det en rigtig god ide at få hjælp og vejleding til kost.

Da vores datter fik konstateret mælke- og æggeallergi faldt min verden, mad mæssigt,  sammen. Hvordan kunne vi få en hverdag uden mælk, der er jo mælk i rigtig mange fødevarer. Tanken om at skulle vende og dreje alle varedeklarationer, hvad må hun få og ikke få, hvad er der egentlig mælk i osv.. Spørgsmålene hobede sig lynhurtigt op, og her var vores diætist bare guld værd.

Vi fik tilknyttet en diætist på Viborg sygehus, og hende var vi ved et par gange, hvor hun havde mange gode ideer til alternativer til fødevarer med mælk i. Vi fik vist en masse produkter, som var mælke fri, så det var lettere for os at skulle gå i supermarkedet første gang og handle ind.

I starten er det utrolig svært at handle ind og lave mad, når der f.eks. skal udelukkes alt med mælk. Man lærer dog hurtigt at man kan erstatte f.eks. mælk med noget andet, og stadig lave “alt” mad.

Jeg vil påstå, at der ikke er meget jeg ikke kan lave uden mælk. Selvfølgelig er der noget, men jeg har lært at bage kager uden mælk og æg, pandekager bagt på soyamælk og bagepulver, det amme med vafler osv.

Man finder ud af, at man egentlig ikke behøver denne fødevare i alle sine opskrifter, men sagtens kan erstatte med noget andet:-) her er diætisten meget også god til at komme med opskrifter og råd.

Her på hjemmesiden kan du finde mange opskrifter på mad og bagværk uden mælk og æg.

Vækst og udvikling:

Det er ikke blot vigtigt med råd og vejledning af klinisk diætist, for at gøre hverdagen nemmere for dig som forælder når der skal handles ind og laves mad. Det er vigtigt for at kunne sammensætte en sund kost til dit barn, som indeholder tilstrækkeligt med næringsstoffer og vitaminer, så dit barn får energi nok og kan udvikle sig.

Da vi tog alt mælk fra Mille, var min første tanke da også, hvad nu med kalk og hendes knogler? Her blev vi vejledt til køb af kosttilskud(kalktabletter), som kunne gøre det ud for mælken og fik derudover vejledning i form af fødevarer som indeholder kalk(f.eks. soyamælk med calcium).

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>