Feriehygge – lav din egen foderblok til fuglene

Feriehygge – lav din egen foderblok til fuglene

 

mæælk mælk

Ovenstående foderblok har min datter lavet i sin vuggestue, og den hænger nu så fint i vores æbletræ i haven og venter på at fuglene skal få øje på den og spise det lækre mad:-)

Mange har sikkert et almindeligt foderbræt eller fuglehus, hvor man hurtigt kan strø lidt solsikkekerner, brød, vildtfuglefoder eller andet, men at lave sin egen foderblok, det er da lidt særligt, det syntes børnene i hvert fald.

Clara var så stolt da hun kom hjem med hendes, og den blev straks bundet op i træet, og hun følger nøje med i, om der er fugle der spiser fra den.

 

Hvad du skal bruge til en foderblok: 

1 stk. skyllet mælkekarton

Noget maling

Lidt snor, evt. elastik

 

Hvad du skal bruge til selve maden:

Noget fedt (smør, svinefedt, fårefedt mm. det meste kan bruges)

Frø (Solsikkefrø, havregryn, rosiner, hakkede nødder mm.)

- Blandingsforholdet skal cirka være 1/2 af hvert, måske lige en anelse mere fedt end frø.
Når foderblokken er lavet færdig kommer du fedt + kerner deri, og så stilles blokken køligt indtil fedtet stivner, og derefter er den klar til ophæng i haven, på altanen eller terrassen :-)

Author: admin

Share This Post On

4 Comments

  1. Hvor fint:) Rigtig børnevenlig ting som alle børn kan være med til. H er har vi lavet masser af græskar til halloween i ferien, det var noget børnene fandt meget sjovt.

  2. Hos os har den stået på kastaniedyr i efterårsferien, altid et sikker hit.

  3. Vi har aldrig lavet egen foderblok før, men det skal vi da prøve en dag, så fuglene har lidt at mætte sig på, her til vinter.

  4. Vi har bagt halloween kager i lange baner i ferien. Har fundet en masse inspiration her på nettet til forskellige kager og pynt, super sjovt og anderledes..

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>