Ferien med småbørnene behøver ikke koste en formue

Ferien behøver ikke koste en formue – få tips og ideer her til en billigere ferie.

Denne artikel henvender sig til alle, som ønsker tips og gode ideer til en sommer som ikke kostet så meget, men hvor man alligevel kommer ud og oplever noget sammen med børnene.

Artiklen er inspireret fra vores egen sommer i år, hvor vi i år har valgt at blive herhjemme og holde ferie på terrassen, modsat vores tidligere sommerferieture til udlandet.

Vores familie består af min kæreste, Mille på snart 2 1/2 år, Clara på 6 måneder og mig selv. I år har vi valgt at spare lidt på budgettet til ferieoplevelser, dels fordi vi har en del vi gerne vil have lavet hjemme i og udenfor huset, men også for at prøve at se om en billigere ferie hjemme ikke kan være en ligeså god ferie for både voksne og børn, som havde vi kørt til udlandet.

Jeg tror ofte, at vi forældre/voksne, sætter standarten for højt angående ferie og feriemål. Vi vil så gerne give vores børn den bedste bedste ferie, og dette giver vi bedst ved at bruge en masse masse penge på at besøge dyre dyre dyreparker eller rejse til udenlandske og indenlandske feriemål.  Nogle gange burde man måske sætte farten lidt ned, og se på hvad der egentlig betyder noget for børnene.  Jeg har i hvert fald erfaret, at Mille er lige så glad for ferien herhjemme med småture til vandet og mini zoo’s osv. som hun var for sidste tur til Italien.

1. Ideer til steder du kan køre hen uden det behøver koste en formue- måske kun lige til en is eller en billig entrebillet 

VANDET: Vi har haft stor succes med ture til vandet, her i blandt Skagen(grenen) og Nr. Vorupør. På billedet ses vores ældste datter, i gang med at inspicere stranden og vandet:-) Vandet er et super sted at tage hen og hygge med familien. Stranden byder på mange ting som du kan lave/hygge dig med familien. Vi havde taget poser med, og vores datter gik vældig meget op i at finde store og små sten, vaske dem og komme dem i posen, så vi kunne lege med dem når vi kom hjem. Det skal siges, at vores terrasse efterhånden er godt fyldt med sten fra diverse strande, og hun elsker at lege med dem. Vi har blandt andet lavet strandkrukker med stenen. (gamle  urtepotteskjulere hvor vi har limet de små sten fast på, de er blevet så fine)

Stranden lægger op til masser af hygge og kreativitet, lav sandslotte, saml sten, grav huller, leg i vandet, grav far ned i sandet:-) osv osv. Vi har oplevet, at tiden nærmest står stille når vi er ved vandet. Vores ældste datter nyder det så meget, ja en dag kunne vi ikke engang lokke med en is, hun ville blive og lege i sandet:-)

Ta’ ud og fodre ænder: Flere nærliggende steder, har vi små parker/anlæg med søer, hvor du kan købe en lille sæk gammel brød og fodre ænder, eller evt. selv tage noget med.

Ta’ på legepladsen eller i skoven: Brug de legepladser/skove/naturområder i har i området. Ta’ f.eks. en lille madkurv og tæppe med og nyd eftermiddagen med børnene på rutsjebanen, i sandkassen, i træerne osv.

Find steder(parker/anlæg/legepladser osv) hvor i kan tilbringe en hyggelig eftermiddag/aften:

Vi skal på onsdag i Dyrehaven i Århus sammen med familien, hvor vi mødes til kaffe med hjemmebagt kage og boller. Dyrehaven ligger tæt ved Århus by, i Thors skov og det er en del af det store Marselisborg-Moesgård skovkompleks. Her finder du en flot bestand af sika- og dådyrvildt samt vildsvin som går i en indhegning for sig selv.  Gratis adgang.

Denne dyrehave i Århus er blot en af de mange steder/haver du kan besøge uden du skal have pungen op af lommen til entrebillet.

 

 

Find oplevelser med f.eks. dyr,  hvor det ikke koster så meget at komme ind:

Igennem Sweet Deal fandt vi frem til en lille mini Zoo i Hobro, Jylland. Pris 50kr per voksen og 30kr for børn over 2 år, det var da lige til at overkomme:)  I dag har vi så besøgt stedet, og det levede fuldstændig op til vores forventninger. Et lille hyggeligt og intimt sted, hvor børnene kunne boltre sig på en stor lækker legeplads med masser af legetøj, sandkasse, rutsjebaner osv, og samtidig opleve små dyr, bl.a. hvor børnene selv kunne gå ind til både geder, kaniner, marsvin osv. Et super sted for småbørn, det kan klart anbefales.

Sidste år besøgte vi et lignende sted på Djursland, Munkholm Zoo. (http://www.munkholmzoo.dk/)  Dette kan også klart anbefales for familier med småbørn og entrebilletten er ligesom ovenstående billig.

 

Brug bibliotekerne omkring din hjemby:  De fleste børn elsker at læse bøger, så hvorfor ikke bruge en eftermiddag i bøgernes verden. Mange biblioteker har udover de mange bøger også tit noget legetøj, som børnene kan hygge sig med. Derudover har de voksne også rig mulighed for selv at finde en god bog til ferien:)

SPAR MANGE PENGE- SMØR SELV EN LÆKKER PICNICKURV til turen:

Vi har erfaret at det er dyrt at være afsted på heldagsture, hvis du skal købe dig til alt mad og drikkelse osv. Derfor er vi begyndt at lave madpakker og tage det med, samt drikkevarer, kaffe, kage osv.  Har vi været afsted en hel dag, har vi haft madpakke med til middag, måske lidt til kaffen og købt os til aftensmaden og måske en lille is:-).

Nogle gange har vi haft en lille engangsgril med og pølser og brød, og hygget med det til aften.

Der er en del penge at spare ved selv at smøre madpakken, og det kan være lige så hyggeligt med en madkurv hvor du sidder og nyder madpakken på en medbragt tæppe hvad enten det er ved stranden, i skoven, i parken, på legepladsen osv.

Hjælp os med flere gode ideer!!!

Har du og din familie besøgt et skønt sted i Danmark eller har du bare gode ideer til andet “billig” feriesjov, så vil vi meget gerne høre om dette, så andre læsere på babylille kan få glæde af Dine ferie-erfaringer. Skriv gerne en kommentar nederst på siden..

God sommer til dig og familien…

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>