Halloween græskar – efterårsferien er græskartid :-)

Halloween græskar – efterårsferien er græskartid :-)

Halloween oversættes til dansk Allerhelgensaften, og allerhelgensaften falder hvert år den 31. oktober.  Efterårsferien falder altid tæt på halloween, og derfor er det en oplagt mulighed at lave græskar sammen med børnene i efterårsferien. Det er super hyggeligt, og børnene elsker det.

Langt de fleste børn elsker at være med til at lave græskar, også helt små børn. Her er det selvfølgelig begrænset hvad de kan lave, men bare det at lege med selve indmaden af græskaret er rigtig sjovt.

I går lavede jeg selv græskar med min datter på 2 1/2år, og hun var vældig begejstret. Selvfølgelig var det mig det skar den ud, men Mille var med til at udhule den og så legede hun ellers med alt indmaden, det fandt hun rigtigt sjovt. “Mor jeg laver boller til dig”, som hun sagde :-)

Hvordan forlænger man levetiden for dit græskar??

Græskar holder desværre ikke så lang tid, så vil du meget gerne have et græskar stående til halloween, så lad være med at lave det så lang tid i forvejen. Græskar kan desværre efter kort tid, måske kun dage, begynde at mugne, og efter et stykke tid falder det måske helt sammen. For at forlænge levetiden kan du smøre/pensle græskaret indvendigt med atamon, det gør at græskaret holder sig bedre.  Et græskar holder sig også altid bedre udenfor og i skyggen. Tænk også på når du køber et græskar, at det er modent, men alligevel fast.

Her nedenfor er lidt billeder fra vores græskar eftermiddag:

Først blev der selvfølgelig købt et stort græskar hos den lokale købmand, og da vi kom hjem gik vi straks i gang med at lave græskar.

Jeg startede med at skære toppen ud, og derefter gik vi i gang med at udhule den.  Vi fik en kæmpe bunke med græskarkød og kerner, og det var noget der var sjovt at lege med :-)

 Så kom vi til selve udskæringen af græskaret. Selve processen med at udskære udførte jeg med kyndig vejledning fra min 2 1/2årige :-)

 

 

 

 

 

 

Efter lang tid med sjov og leg med var vi endelig færdig og efter aftensmaden satte vi græskaret udenfor med lys i, så hver aften den/de næste uger, ser det sådan her ser det ud på vores fortrappe:-)

 

Author: admin

Share This Post On

3 Comments

  1. Hyggeligt :)

  2. God og hyggelig tradition. Vi har også tradition for at lave græskar sammen i vores familie, en super måde at være sammen på. nu er det jo så bare julen der står for døren’, og det betyder julehygge i familien:-)

  3. Efterårshygge på højt plan:-)

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>