Dåseskjul

dåseskjul

De fleste kender legen DÅSESKJUL.  Børn i dag leger dåseskjul, forældre legede det da de var børn og bedsteforældrene legede det, da de var børn.

Denne leg er alletiders en varm sommerdag på legepladsen, i skoven osv. Er børnene klædt på er legen super sjov både i den varme sommer tid, i det blæsende efterår, kolde og snerige vinter m.m.  

 

Hvad går legen (dåseskjul) ud på:

Først skal man finde den, som skal være “fanger”.

Find en gammel dåse, spand eller andet. 

“Fangeren” skal holde sig for øjnene imens de andre gemmer sig et sted i nærheden (f.eks. på legepladsen) Fangeren tæller højt, så de andre kan høre det.

Bliver man fundet af “fangeren” gælder det om at komme hen til dåsen hurtigere end fangen og sige “alle befriet”. Når man ikke det, “fangeren” kommer først til dåsen og siger ” Morten i dåsen” skal man stille sig ved dåsen og vente på at nogle andre måske befrier en.  Når “fangeren” er ude og lede efter de andre, må man gerne liste hen og sparke til dåsen og sige “alle befriet”. Når det lykkes “fangeren” at finde alle de gemte, skifter man “fanger”. Den, som blev fundet først bliver så den nye “fanger”.

Rigtig god leg:-)

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>