Madplan – spar penge HVER uge

Lav madplan og spar penge

 

 

 

 

madplan

 

 

Hvordan ser Din families madforbrug ud, hvor meget spiser I for i ugen, og hvor meget mad smider i reelt ud?

Desværre er det sådan, at mange danskere smider rigtig meget mad ud, fordi vi spiser friskt mad, som ikke kan holde sig så længe.

Tror mange kan nikke genkendende til ovenstående, og hvem ville ikke gerne spare et par tusinde, ja måske mere endda, om året i mad budgettet.

Noget af det, som vi smider rigtig meget ud af, er brød, pålæg og varer som vi bruger til tilberedning af vores aftensmad.

Hvis du/I ønsker at spare penge, så kan løsningen være en MADPLAN.

 

MADPLAN i praksis:

En madplan laves for en uge af gangen, og det er en god ide at handle stort ind 1 gang om ugen. Når du/I først kender retterne for hele ugen, så kan der handles stort ind 1 gang, og derved kan du også spare penge på de små impulskøb, som mange kender til.

Søndag er en god ide at lave madplanen. Find et tidspunkt om søndagen, hvor familien kan sætte sig om bordet og lave madplanen sammen, så alle er med til at bestemme, hvad der skal laves i ugens løb. Hæng madplanen et synlig sted hvor den er nem at se, f.eks. på køleskabet.

Det giver et godt overblik, at have en madplan hængende, så man ved hvad man har at gøre godt med, også ved eventuelle rester. Rester kan evt. bruges som madpakke eller en sammenkogt ret dagen efter.  Mange rester kan også fryses ned, og bruges i næste uges madplan.

På internettet kan du finde mange spændende madplaner, eller måske bare få lidt inspiration dertil.

Det vigtigste er, at der bliver taget udgangspunkt i Jeres familie, og de retter som passer til Jer.

 

Author: admin

Share This Post On

4 Comments

  1. Vi laver madplan hver uge, både for at spare penge, men også for at have et bedere overblik over hvad vi skal og kan få at spise. Kommer man sent hjem fra arbejde en dag, er det dejligt bare lige at kunne se på madplanen, og så gå igang med at tilberede. Førhen var jeg ofte helt ideforladt, og så blev det ofte til noget usundt og hurtigt aftensmad. På denne måde får vi mere varieret mad, vi sparer penge og børnene synes også det er godt. Vores tvillinger har hver en maddag, hvor de er med til at lave mad, og det nyder vi allesammen. Så en rigtig god ide.

  2. Vi laver madplan mandag-fredag og handler ind om søndagen. I weekenden laver vi lidt lækkert, hvad vi lige kunne tænke os. Det har hjulpet på vores økonomi, bruger ikke så mange penge på mad hver uge, og så er det også bare dejligt at der er handlet ind og man ved hvad man skal have hver dag.

  3. Vi har før prøvet at lave madplan, men vi var for dårlige til at overholde den. Tror vi er for impulsive til at det skal være så bestemt på forhånd, så for os virkede ikke, men kender mange som er super glad for det.

  4. Vi har haft stor suces med madplan mandag-fredag, og så frit i weekenden. Sparer penge og tid, så vældig godt. Gemmer rester i fryseren, og skriver evt. dette på ugen efter, dejlig nemt

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>