Ørepropper

øre

Det er helt alindeligt og naturligt at have ørevoks i ørrene.  Ørevoks er med til at beskytte ørerne mod snavs.  Ørevoks bevæger sig lige så stille ud af øret. Oftest generer ørevoks ikke, men nogle gange kan der danne sig ørepropper.

 Symptomer på ørepropper: Symptomer på ørepropper kan f.eks. være svimmelhed, nedsat hørelse, generende smerter i ørerne.

 

Behandling:

For det meste behøver man ingen behandling for øreproppen, men  nogle gange kan det være så generende og derfor nødvendigt at til lægen og få skyllet ørerne. Lægen kan enten lave en øresugning eller skylle ørerne fri for ørevoks/øreproppen.

Et godt råd: Stik aldrig en vatping ind i barnets øre for at fjerne eventuel ørevoks. Hvis du gør dette, risikerer du at skubbe ørevoksen endnu længere ind i øret. Fjern den ørevoks som sidder i udkanten af øret. Dette ka du f.eks. gøre med med snipen af en vaskeklud eller badehåndklædet.

Sørg altid for, hvis barnet føler sig generet og har smerter i forbindelse med øret, at søge læge for råd og vejledning og evnetuel behandling.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>