Bleudslæt

ble Langt de fleste børn vil engang i mellem få en rød numse, da afføring og urin irriterer huden. Det er forskelligt fra barn til barn, hvor meget og hvor tit barnet får det, det afhænger af barnets hud. Nogle børn har sartere hud end andre.

Hvis du ønsker at forebygge, at dit barn får en “rød hale” handler det om at holde halen tør og ren, og samtidig skifte bleen ofte. En rigtig god ide er at lade barnet ligge uden ble, når du har mulighed for det.  Børn elsker at ligge uden tøj på, og huden har rigtig godt at lufttørring. Det handler ikke om at bruge alle slags cremer, salve, pudder osv. Skift bleen ofte, så barnet ikke ligger med en våd ble eller en ble med afføring i en længere periode. 

Når barnet har været i bad, eller du har skiftet en ble med afføring, sørg da for at vaske numsen helt ren og inden den ny ble sættes på, skal numsen være helt tør. Lufttørring er godt.

Hvis dit barn har fået en “rød hale” kan smørre stedet med zinksalve. Oplever du at det irriterede og røde hud bliver værre, og udslættet bliver væskefyldt, bør du kontakte lægen eller din sundhedsplejerske.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>