Når barnet får øjenbetændelse

barn

Mange forkølede børn får øjenbetændelse. Den hyppigste form for øjenbetændelse ses som et led i en forkølelse.

Når barnet er spæd har det let ved at få øjenbetændelse.  Man kan sige at barnet øje holdes rent og vådt/fugtigt ved hjælp af en tårevæske, og ledes derefter væk fra øjet i tårekanaler.  Når barnet er spæd, kan disse kanaler være tilstoppede eller forsvævrede, hvilket gør at tårevæsken ikke kan komme fra barnets øje. Når væsken bliver i barnets øje, bliver øjet modtageligt for infektioner.  Dette gør, at der kan samle sig puds, og barnets øje kan begynde at klistre sammen.

For at komme betændelsen til livs, kan du skylle barnets øje i saltvandsopløsning, som kan købes på apoteket eller du kan lave det selv.  Hvis du selv vil lave saltvandet skal du bruge 1 liter vand og 1/2 tsk salt.  Du skal skylle øjet flere gange dagligt og saltvandet skal være lunkent.

Ofte er det ikke nødvendigt med yderligere behandling af barnet øje for at få betændelsen væk.  Hvis øjet dagen efter  fortsat, efter rensning, klister sammen kan lægen kontaktes. Hvis øjet hæver, bliver blodsprængt eller bliver rødt skal man kontakte lægen og han vil tage stilling til om det er nødvendigt at barnet får salve eller øjendråber mod betændelsen.

Smitter øjenbetændelse?

JA øjenbetændelse kan smitte. Derfor er hygiegne MEGET VIGTIG.  Husk god håndhygiegne, vask hænder før og efter berøring af barnets øjenomgivelser. Hvis begge øjne skal renses, husk da at bruge et stk. vatstykke til hvert øje,  pga. smitte må den bruges til begge øjne.  Øjet skal renses indefra og ud.

Må mit barn komme i daginstitution?

Hvis barnet har kraftig pusflåd i øjet, det hvide i øjet er blevet rødt og tydelig lysskyhed, bør man holde barnet hjemme indtil øjenbetændelsen er behandlet.

Author: admin

Share This Post On

3 Comments

  1. Vores datter på 6 måneder fik den anden dag betændelse i det ene øje. Fik en recept af lægen, på noget som skal kommes i øjet. Det er ikke bare sådan ligetil:-( Der skal en lille dråbe(tyktflydende) i hvert øje 2 gange dagligt i 5-6 dage. Synes det er helt forfærdentlig at give hende det, hun græder meget og det er svært at holde hende. Vi har også renset øjet med kamillete.. nu her på 3 dagen er øjet heldigvis begyndt at se bedre ud:-)

  2. Synes det øjenbetændelse er noget værre noget at komme af med, og nogle gange kan man synes at det bare bliver ved og ved og ved med at komme igen:/

  3. Vores mindste søn på snart 3 år, har haft øjenbetændelse utallige gange, helt fra han var helt spæd. Ofte har det taget op til en uge om at gå væk:/ Og det der tykke stads som man skal dryppe i deres øje, det er ikke helt nemt, føler nærmest at det er et overgreb når man bliver nødt til at holde barnet og samtidig dryppe mod dets vilje:/

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>