Vokseværk

vokseværkDet er helt almindeligt at børn kan få ondt i benene, dette kaldes vokseværk.  Langt de fleste børn vil opleve at have vokseværk i benene, og dette er oftest ganske harmløst og vil efter kort tid gå væk igen.  Vokseværk ses ofte hos børn som er imellem 6 til 12 år.

Hvorfor børn får vokseværk kan ikke siges med sikkerhed, men det man ved er, at det kan knytte sig til barnets vækst. 

Vokseværk kommer ofte om aftenen når barnet er kommet i seng. Barnet kan få vokseværk i læggene, men også i arme,  lår og fødder. Vokseværk kan forekomme i de dele af kroppen, som barnet bruger når det er fysisk aktivt.  Det er individuelt, hvor meget vokseværk børn har og hvordan børn mærker vokseværk.  Nogle børn mærker en ømhed, mens andre kan have decideret ondt, det er meget forskelligt.

Man medicinerer ikke mod vokseværk, da dette oftest går væk af sig selv efter kort tid.  Det du kan gøre er, at hjælpe dit barn med at strække musklen ud(hvis det f.eks.  er i læggene det gør ondt). Det kan også hjælpe at gå lidt rundt eller evt. lægge en varmepude på det sted, hvor barnet har ondt.  Hvis barnet meget ofte har decideret ondt et bestemt sted på kroppen, kan det være en ide at søge læge, så han kan undersøge om det er hamløst vokseværk eller andet.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>