Tips til at forebygge kræsenhed

barnDet er helt naturligt at barnet, fra det er ganske lille, begynder at imitere/abe efter søskende, forældre osv. Dette gælder også mht. mad. Derfor er det meget vigtigt at man spiser sammen med barnet, så det kan blive inspireret af maden som andre spiser og derved gerne selv vil prøve nye og spændende smagsoplevelser.

 Når barnet bliver omkring de 2 år, vil mange forældre opleve, at barnet begynder selv at sige ja og nej til maden. Barnet bliver mere selektivt, og vil selv vælge hvad det skal have at spise.  Det er selvfølgelig afhængig af det enkelte barn, men mange børn får det sådan omkring 2 års alderen, nogle mere og mindre end andre.

Grundet ovenstående er det netop MEGET vigtigt, at barnet får mange forskellige smagsoplevelser, derved kan man hjælpe med at forebygge og formindske kræsenhed hos barnet.

Hvis du oplever at dit barn er kræsen eller begyndt at sortere meget mad fra, kan du prøve at:

-  En god stemning er ALTAFGØRENDE under måltidet. Barnet skal forbinde det at spise med noget godt og positivt.

- Undlad kiks, slik og andre søde sager som mellemmåltid kort før spisetid. (hvis barnet er meget sultent kan det tilbydes frisk frugt)

- Undlad at blande maden sammen i en pærevælling. Kom f.eks. grøntsagerne i forkskellige små skåle, så barnet selv kan vælge og tage eller anret det på tallerkenen, så de forskellige madvarer er delt op og ligger hver for sig. På denne måde kan barnet bedre overskue måltidet og maden.

- Tving ALDRIG dit barn til at spise/smage noget. Dette får ofte kun den modsatte effekt. 

- Hvis barnet har afvist f.eks. gulerødder, tilbyd det da gerne alligevel igen og igen, men uden at tvinge.

- Børn elsker ofte at være med i køkkenet, så lad barnet være med i det omfang det formår. Dette kan også gøre til at barnet bliver mere åbent over for maden, fordi det selv er med til at lave det.

Author: admin

Share This Post On

1 Comment

  1. Et godt tip mere, kunne være at bruge hypnose til at fjerne kræsenhed. Det virker især godt på enkelte madvarer.

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>