Kravlegård – hvorfor anskaffe sig en kravlegård?

Kravlegård – hvorfor anskaffe sig en kravlegård?

 

Ønsket om en kravlegård varierer meget fra familie til familie. Nogle familier lever fint uden en kravlegård, hvorimod andre har stor glæde af at anskaffe sig en. Ofte opleves det endda, at kravlegårde har fået et dårligt ry, men det kan faktisk være et rigtig dejligt sted for din baby, både til tryghed, leg og afslapning. Kravlegårde er særligt praktisk, når du skal i bad, taler i telefon eller lignende, hvor du ikke har mulighed for at have et konstant øje på dit barn. I disse situationer kan din baby ligge sikkert uden chance for at komme galt af sted.

En kravlegård er ikke kun praktisk i barnets første år. Når din guldklump bliver ældre og så småt forsøger at balancere på sine små ben, er kravlegården et rigtig godt sted at træne. Dette gælder både når dit barn opholder sig inde i kravlegården eller uden for kravlegården. Dermed kan dit barn begynde at rejse sig op ved at hive sig op langs tremmerne og på den måde øve sig i at gå sidelæns rundt, imens han eller hun holder fast.

Hvis du investerer i en kravlegård, så bør du starte med et blødt, men fast og skridsikkert underlag samt en sengerand, så det ikke gør ondt på den lille, hvis han eller hun triller omkuld, når balancen svigter.

Som sagt kan kravlegårde fungerer som en sikker og tryg base for dit barn i det første år. Ikke desto mindre skal kravlegården naturligvis benyttes med måde, idet den jo begrænser barnets bevægelsesmuligheder og samtidig fjernes den tætte kontakt mellem mor og barn. Særligt når dit barn begynder at kunne komme omkring i hjemmet, skal kravlegården primært kun benyttes til korte ophold. Børn har jo en fantastisk nysgerrighed, som vi ikke må tage fra dem. De skal have lov til at komme ud og udforske verden!

http://www.babywalz.dk/bo-sove/sikkerhed-i-dagligdagen.html
http://www.babywalz.dk/bo-sove/sikkerhed-i-dagligdagen/kravlegarde.html

Author: admin

Share This Post On

1 Comment

  1. Vi har haft stort glæde af vores kravlegår til alle vores 3 børn, vil nærmest sige det er et must:)

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>