Fokus på samlivet

Det at få et barn vender op og ned på samlivet. Før var man kun to, nu er man pludselig tre. Et barn kræver meget tid, og det betyder at der ikke altid er tid til at pleje samlivet. Samlivet bliver skubbet i anden række fordi alt fokus nu er på den lile ny.  Det er vigtigt at huske på at pleje hinanden og kærligheden i parforholdet, så alt ikke bare går op i bleskift og amning. Man skal huske at være kærester, ikke kun mor og far.

Nedenfor har jeg skrevet et par råd til, hvordan I kan pleje samlivet, så kærligheden kan blive ved med at blomstre imellem jer som mand og kvinde samtidig med at i kaster alt jeres kærlighed på jeres barn.

-  At vise hinanden tillid. En tillid som skal vise, at I har lyst til at være sammen. At det skal være jer to for altid.

- Tid/planlægning: Planlæg jeres tid, så i engang i mellem kan lave noget hyggeligt sammen, bare jer to. Evt. få jeres lille barn passet et par timer og tage ud og spise, gå en tur eller andet.

- Planlæg jeres hverdag og fordel arbejdsopgaverne så der er en balance imellem arbejdsopgaverne. Det er vigtigt for jeres samliv at i er fælles om opgaverne i hjemmet og med jeres lille barn.  I skal have respekt for hinanden g for de ting i laver.

- Lytte til hinanden. Lyt til hinandens behov, og giv plads og mulighed for den anden til at pleje interesser, venner osv.  

- Kys og kærtegn. Vigtigt for samlivet, giver god stemning. Gør det evt. til en vane altid at kysse hinanden om morgenen eller når i skal i seng, så der ikke går en dag hvor I ikke har kærtegnet/kysset hinanden.

- Omsorg for hinanden. Vis hinanden omsorg ved f.eks. at kysse hinanden, kærtegn hinanden eller gør en anden lille ting for den anden part som du ved hun/ han kan lide.

- Snak ud om eventuelle problemer/ting om irriterer jer i hverdagen.  Det er bedre at få snakket ud om tingene hver dag end at lade det hobe sig op.

- Tydelighed. Vær tydelig overfor din partner om, hvilke ønsker og behov du har.

- Tilgivelse/forsoning. I en hverdag med stres, børn osv kan det ikke undgåes at man kommer op og skændens, diskuterer osv. Det er vigtigt at man er i stand til at snakke om tingene og tilgive hvis den anden f.eks.  har opført sig på, som ikke svarede til dine forventniger.

Author: admin

Share This Post On

1 Comment

  1. Jeg syntes det er utrolig svært at få tid til at være “kærester” når der pludselig er en lille en, som tager alt ens tid. Om aftenen, når han endelig sover, så er man selv så træt, at man ikke orker andet end at sove:-( Håber da det blir bedre..

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>