Bedstefars Skæg Kage

Opskrift på rigtig lækker bedstefars skæg kage

Rigtig lækker opskrift på bedstefars skæg kage.Super god kage, hvis du har lyst til at prøve lidt andet end den almindelig brunkage som man altid plejer at bage:) Sådan er det i hvert fald hjemme ho os, det ender altid med den sikre brunkage, men lige en gang i mellem er det nu lækkert med en anden kage. Og denne er bare super god. Ligesom bedstemor lavede den :-)

Portionen passer til en bradepande (25 x 35cm)

 

 

 

Ingredienser til dejen:

- 250 gram blødt smør eller bagemargarine

- 400 gram mel

- 1 tsk. bagepulver

- 4 æggeblommer

- 300 gram sukker

- 2 1/2 dl mælk

 

Ingredienser til marengs:

- 4 æggehvider

- 250 gram sukker

- 1/2 tsk. eddike

 

Ingredienser til fyld:

- 200-250 gram æblegrød eller syltetøj (jordbær, jordbær/rabarber eller anden. Tror det meste vil smage lækkert i denne kage )

 

Fremgangsmåde:

1. Smørret og sukkeret piskes godt sammen i en skål.

2. Æggeblommerne tilsættes 1 af gangen.

3. bagepulver og mel blandes sammen og tilsættes sammen med mælken.

4. Kom dejen i en bradepande med bagepapir.

5. Bages ved 200 grader i ca. 15 minutter.

 

Mens kagen bager i oven laves marengsen:

6. Æggehviderne piskes stive i en helt ren skål (hviderne er stive når du kan vende skålen i vejret og hviderne ikke falder ud) :-)

7. Sukkeret og eddiken tilsættes lidt af gangen (piskes kun let under dette)

 

Kagen kommer ud af ovnen igen:

8. Syltetøjet eller æblegrøden smøres ud på den varme kage og marengsen fordeles ud over. Der drysses lidt sukker ud over marengsen.

9. Kagen bages færdig til marengsen er gylden. Ca. 10 minutter.

Velbekomme!!

 

Bagetip til når du laver marengsen:

Husk altid at en marengs skal piskes i en helt ren skål med rene piskeris, intet af det du bruger må være brugt før(sidde dej på osv), for ellers kan du ikke piske hviderne stive!!

Author: admin

Share This Post On

2 Comments

  1. Lækkert- har lige bagt den til fredagshygge:-)

  2. Super lækker kage. Ovntiden afhænger, lidt af hvilken ovn man har. Synes det er meget på gefuhl, hvornår denne er færdig, når den skal bages af 2 omgange :-) Men rigtig lækker opskrift..

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Opskrift på god bedstefars skæg kage

Lækker fast bund med en blød og cremet marengs på toppen.

Ingredienser til bunden:

- 125 gram smør

-125 gram sukker

- 300 gram mel

- 2 tsk. bagepulver

- 1 1/2 dl mælk

- 4 stk. æggeblommer

 

Ingredienser til marengs:

- 250 gram sukker

- 4 stk. æggehvider

 

Ingrediens til mellem bunden og marengs:

- jordbærsyltetøj eller jordbær/rabarber syltetøj

 

Fremgangsmåde:

1. Sukker og smør røres godt

2. Æggeblommerne tilsættes et af gangen

3. Mel og bagepulver sigtes igennem en si i en skål og tilsættes skiftevis med mælken

4. Dejen hældes i en bradepande (ca 2 1/2 liter) og forbages i ca 15 minutter ved 180 grader (overfladen skal være stiv)

5. Syltetøj kommes ovenpå

6. Æggehviderne piskes rigtig godt stive

7. 4 spsk. sukker piskes med

8. Resten af sukkeret vendes forsigtigt i dejen

9. Massen fordeles over kagen

10. Bages i ca. 15 minutter til marengsen er stiv og lysebrun(gylden)

 

 

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>