Chokostænger – uden mælk og æg

Chokostænger- uden mælk og æg

Kunne du tænke dig at pifte den traditionelle bolle lidt op, så er denne opskrift lige noget for dig. Her tager vi udgangspunkt i en almindelig opskrift på boller uden mælk og æg, pifter den op med lidt chokolade og sukker, og så har du lækre søde chokostænger.

Perfekte til fødselsdagen, skovturen, eftermiddagskaffen m.m.

Du kan skifte chokoladen ud med rosiner, nødder, tranebær m.m og derved lave forskellige andre friske stænger til enhver lejlighed.

Hvis du ikke er mælkeallergiker,  kan du erstatte soyamælken med almindelig mælk.

 

Ingredienser:

- 500 gram mel

- 2 spsk. sukker

- 1/2 tsk. salt

- 50 gram gær

- 50 gram mælkefri margarine (f.eks. becel eller nutana)

- 3 dl lunken soyamælk (den blå/hvide med calcium og vanille)

- Lidt mørk chokolade i små stykker (f.eks. mørk almindelig marabou eller chokoladeknapper)

- Lidt almindelig sukker / eller rørsukker til at drysse ovenpå stængerne

Fremgangsmåde:

1. Gæren røres ud i den lunkne mælk

2. Margarinen tilsættes

3. Mel, sukker og salt tilsættes og dejen æltes godt (minimum 8-10min)

4. Hæver ca. 30 minutter et lunt sted under fugtigt viskestykke

5. Tilsæt chokoladen og ælt godt igen.

6. Del dejen i nogle mindre portioner og rul dem til tynde stænger.

7. Stængerne snoes omkring hinanden 2 og 2 og skæres ud i den størrelse du ønsker.

8.  Hæver igen på bagepladen i ca 15 minutter.

9. Pensl med soyamælk og drys lidt sukker hen over.

9. Bages ved 225 grader i ca. 8-10 minutter.

 

Velbekomme :-)

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>