Fastelavnsboller uden mælk og æg

Lækre fastelavnsboller uden mælk og æg

foto (6)foto (5)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her finder du opskriften på lækre fastelavnsboller bagt uden mælk og æg. Jeg har selv lige bagt dem i dag, til den årlige fastelavnsfest, og de faldt i god jord ved både børn og voksne.

I år blev der lavet 2 slags. Fyld af marcipan og syltetøj og nogle med marcipan og chokolade.

Vil våge den påstand, at de er lige så gode som fastelavnsboller bagt med mælk og æg. Hvis man ikke siger det, så kan folk ikke smage det. De er super gode!! Så prøv dem og i din mening :-)

 

Ingredienser til dejen:

- 50 gram gær

- 2 1/2 dl. soyamælk med vanille

- 1/2 tsk. salt

- 2 spsk. sukker

- 1 tsk. vanillesukker

- 100 gram margarine (becel flydende, nutana(føtex) eller Fri margarine (brugsen/kvickly)

- Mel

 

Fyld til choko/marcipan fyld:

(Der er ikke mål på disse ingredienser,da det er meget forskelligt hvor meget fyld man gerne vil have i bollerne)

- Mørk chokolde uden mælk

- Revet marcipan

- Lidt sukker

- Lidt margarine

1. Den revne marcipan røres sammen med lidt sukker og lidt margarine i en skål- klar til at komme i bollerne sammen med et stk. chokolade)

 

Fyld til syltetøj/marcipan fyld:

-  Jordbær syltetøj

-  Revet marcipan

-  Lidt sukker

- Lidt margarine

1. Den revne marcipan røres sammen med lidt sukker og lidt margarine i en skål- klar til at komme i bollerne sammen med en klat syltetøj)

 

Sådan gør du:

1. Margarine og mælk lunes i en gryde og hældes i en skål/røremaskine

2. Gæren tilsættes

3. Sukker, salt, vanillesukker tilsættes

4. Mel tilsættes i passende mængde (dejen skal være lækker blød og en smule fugtig/klistret- må ndelig ike være helt tør)

5. Dejen blir aller bedst hvis den æltes godt i ca. 6-8 minutter. (bruger selv altid røremaskine)

6. Dejen hæver under fugtigt viskestykke et lunt sted i ca. 30 minutter

7. Dejen rulles nu ud på bordet og skæres i firkanter, hvor det ønskede fyld kommes i, og dernæt lukkes. Lukning skal vende ned på bagepladen.

foto (3)foto (2)

 

 

 

 

 

 

 

8. Hæver ca. 15 minutter underfugtigt viskestykke og pensles med soyamælk

9. Bages i ovnen ved 225 grader i 8-10 mintter.

 

foto (7)

 

 

Kan pyntes med glasur og krymmel :-)

 

Velbekomme!!

 

 

 

 

 

 

Author: admin

Share This Post On

4 Comments

  1. De er super lækre. Man kan ikke smage at de er uden mælk og æg. Jeg har lavet en ordentlig portion og kommet dem i fryseren, det er de bestemt velegnet til.
    Tak for opskriften, kan anbefales til jer andre

  2. Synes forresten det er fedt med en opskriftshjemmesiden, hvor man kan se på billederne, at det er “hjemmelavet”, det blir lidt mere personligt på den måde. Billederne i denne opskrift indbyder i hvert fald til at prøve at bage dem :-)

  3. Så lækre. Jeg har lavet med jordbær/rabarber syltetøj i dag, og de smagte rigtig godt.
    Vil dog sige, at man skal “passe på” med ikke at komme for meget af det marcipan i, så blir det meget sødt. Men det er jo helt op til en selv hvor meget man er til det :-) Gode er de i hvert fald.

  4. Rigtig lækre:) Dejligt med gode og lækre mælkefri opskrifter..

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>