Gulerodsbrud

Opskrift på lækre sprøde gulerodsbrud

Her får du opskriften på rigtig lækre gulerodsbrud. ud af opskriften får du ca. 14-16 gulerodsbrud, selvfølgelig afhængig af den størrelse du vælger.  Disse gulerodsbrud er lækre både nybagte, dagen efter og egner sig godt til fryseren.  Brug bollerne i madpakken, enten med salat og pålæg eller bare som den er. Gulerodsbrudene kan også bruges som madbrød.

Ingredienser:

- 1 kg mel

- 50 gram gær

- 75 gram sukker

- 15 gram salt

- 6 dl lunken vand

- 2 æg

- 80 gram blødt margarine

- 5 revne gulerødder

- 140 gram solsikkekerner

Fremgangsmåde:

1. Rør gæren ud i den lunkne vand

2. Sukker, salt, margarine og mel tilsættes

3. Dejen æltes godt, minimum 6 minutter

4. Dejen hæver ca. 45 minutter

5. De 2 æg tilsættes dejen et af gangen

6. Solsikkekernerne og det revne gulerod tilsættes (det er en god ide at komme lidt kogende vand over solsikkekernerne inden du bruger dem, så de bliver lækre bløde)

7. Dejen sættes på en bageplade med fingrene og hæver igen ca. 45 minutter

8. Pensles med lidt vand

9. Bages i ca. 15 minutter ved 220 grader

Velbekomme:-)

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>