Luftige og lækre gullerodsboller

Opskrift på lækre og luftige gullerodsboller.  Nyd dem varme med lidt smør eller bare som de er, brug dem i madpakken, som tilbehør til aftensmaden eller kom dem i fryseren til en anden lejlighed.

Du får ca. 12 boller ud af denne opskrift

Ingredienser:

- 2 1/2 dl lunken mælk (der kan også bruges vand)

- 50 gram gær

- 1 dl margarine (becel eller anden bagemargarine)

- ca 480 g hvedemel

- 40 g sukker

- 8 g salt

- 100 g revet gulerod

Fremgangsmåde:

1. Gæren røres godt ud det lunkne mælk

2. Salt, sukker, margarine og gulerødder tilsættes

3. Melet kommes i lidt af gangen(dejen skal være let klistret)

4. Dejen hæver i skålen i ca. 20 min

5. Klat dejen ud på en bageplade (hvis du har tid er det en god ide at lade bollerne efterhæve ca. 10min)

6. Pensel med æg, mælk eller kaffe

7. Bag bollerne ved 200 grader i ca. 13 minutter (til de er lysebrune)

TIP: Du kan også vælge at tilsætte lidt solsikkekerner (husk altid at lade kernerne ligge i lidt varmt/kogende vand inden du bruger dem, så de er lækre bløde)

Velbekomme:-)

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>