Svampede boller uden mælk og æg

Svampede boller uden mælk og æg – bagt på soyamælk

Lækre boller som er bagt helt uden mælk og æg, men i stedet på soyamælk. Bollerne er velegnede til fryseren, kan evt lige lunes inden de skal spises efter en tur i fryseren.

Der bliver ca 16-20 boller af denne portion, afhængig af størrelsen selvfølgelig.

Bagetip: Husk altid at ælte din dej rigtig godt, mindst 8 -10 minutter for det bedste resultat.

 

 

 

Ingredienser:

- 500 gram mel

- 50 gram mælkefri margarine (evt. becel eller nutana)

- 50 gram gær

- 2 spsk. sukker

- 1/2 tsk salt

- 3 dl lunken soyamælk (den blå med vanille og calcium)  du kan også bruge anden soyamælk, rismælk eller havredrik.

 

Fremgangsmåde:

1. Mælken lunes lidt og gæren røres ud heri

2. Margarine, salt, sukker tilsættes

3. Mel tilsættes og ælt godt

4. Hæver ca 20 minutter et lunt sted under et fugtigt viskestykke

5. Form boller og lad dem hæve på bagepladen i ca 15 minutter

6. Pensl med soyamælk

7. Bages ved 225 grader i ca 8-10 minutter

 

Velbekomme:-)

Author: admin

Share This Post On

5 Comments

  1. Rigtig lækre lørdags morgenboller

  2. rigtig gode

  3. LÆkre boller!!

  4. Rigtig gode boller!
    Tak for opskriften og god onsdag

  5. Rigtg lækre

Submit a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>